Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Medisch holistisch centrum voor hypnotherapie en traumaverwerking

Virtuele maagband

Virtuele maagband

Wist je dat je middels hypnose kunt afvallen? En zelfs een virtuele maagband kunt laten plaatsen? Hoe werkt het? Waar moet je opletten? Wat bedragen de afspraak maken hypnose en hypnotherapie meppel hoogeveen en zwollekosten? Welk BMI ben je nodig om een virtueel maagbandje te kunnen plaatsen En nog vele vragen meer treft je op deze pagina. Afvallen zonder dieet maar vanuit je onderbewuste bewust worden van hoe, wat en waarom je eet.

Wat is een maagband?

Bij een operatief geplaatste maagband word er een bandje geplaatst om het bovenste deel van je maag. Dit zorgt er voor dat je maag als het ware in tweeën word gesplitst. Al je voeding komt in het bovenste deel van je maag en zorgt er voor dat je erg snel vol bent. Je gaat dus letterlijk veel minder eten zonder honger te hebben. En gaat afvallen snel en makkelijk. De virtuele maagband is bedacht door de Britse Shella Granger en sinds dien wereldwijd al heel erg veel toegepast.

Operatieve maagband

Het plaatsen van een operatieve maagband is een zeer heftige ingrijpende gebeurtenis en zeker niet zonder risico.  Diverse nadelen en verschillen  gaan we hier bespreken en vergelijken met een virtuele maagband. Niet iedereen komt overigens voor een operatieve maagband in aanmerking. Aller eerst virtuele maagband zwolle meppel hoogeveen heerenveenmoet je natuurlijk voldoen aan diverse voorwaarden en zijn er veelal lange wachtlijsten. En de kosten lopen al gauw op tot enkele duizenden euro’s. Je BMI moet bij een operatieve maagband al boven de 40 zijn. En vergeet niet dat bij een operatie complicaties kunnen ontstaan. Iedere operatie is nooit zonder risico. Na een operatie heb je te maken met een vrij lange herstelperiode.

Dan de virtuele maagband

Een virtuele maagband is dus een virtueel bandje om je maag geplaatst onder hypnose. Middels hypnotherapie plaatsen we het bandje er komt dus geen operatie aan te pas. Geen operatie dus geen narcose en geen wond die moet herstellen.  We pakken onder hypnose je onder bewust zijn aan. Je onder bewust zijnde reageert dus exact zo dan als je een operatieve maagband zou hebben. Je voelt je sneller vol en gaat dus minder eten. Naast dat we in je onder bewust zijn de maagband plaatsen kijken we ook naar je onderliggende probleem. En kijken we naar de oorzaak van je overgewicht of obesitas. Ook dit pakken we aan middels hypnotherapie of directe hypnose.

Gevaarlijk ?

Bij een operatieve maagband weten we allemaal dat het een heftige maar ook zeker geen risicoloze ingreep is. We zijn ons bewust dat er mogelijk complicaties aanwezig zijn. Daarom verbaasd het ons ook niet dat er mensen zijn die bang zijn voor een virtuele maagband. Wij kunnen u gerust stellen dit is absoluut ongevaarlijk en veilig. Je hoeft niet bang te zijn voor herstelperiodes of ontstekingen, complicaties of wat je ook maar kan bedenken wat er mis kan gaan. Er is dus geen minimaal BMI voor nodig om dit programma te starten en succesvol tot een goed einde te brengen.

Werkt het echt ?

Ja! Je kunt inderdaad (flink) afvallen met een virtuele maagband. Er zijn al heel veel maagbandjes geplaatst onder hypnose middels hypnotherapie. Hun reacties zijn allemaal positief en enthousiast. De eerste week zal je ongeveer 2 kg afvallen, daarna gaat het iets geleidelijker en zal je rond de 1 kg per week virtuele maagband meppel zwolle heerenveen hoogeveen afvallen effectiefgaan afvallen. Soms gebeurt het dat het nog iets langer duurt voordat de sessie aanslaat. Dit kan eenmaal gebeuren, niet iedereen laat het toe dat er in het onderbewust zijn iets word geplaatst. Soms gaat het iets langzamer maar afvallen ga je!

Hoeveel sessies ben je nodig ?

We gaan je in vier sessies klaar stomen en voorbereiden om een definitieve gewichtsverandering door te voeren. Jouw onderbewuste ondersteund je nu om af te vallen en op je streefgewicht te blijven. Het voelt voor jou alsof je een echte maagband hebt. Naast de virtuele maagband bieden wij een training waarin we een blijvende gedragsverandering gaan creëren. En hoe je met eten en eetprikkels om kunt gaan. Bij de meeste hypnotherapeuten is dit namelijk niet het geval en verklaard dan ook gelijk waarom ons succes percentage vele malen hoger ligt. Durf jij het aan?

Naast de sessies ontvang je nog een online training gericht op hoe om te gaan met eten en eetprikkels. Een leuke en zeer effectieve training om je nog bewuster te worden wat er in ons “bekkie”wordt gestopt en waarom.

Vergoeding en kosten

In de meeste gevallen word de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. (aanvullende zorgverzekering, alternatieve geneeskunde)Dit is even afhankelijk van welke zorgverzekeraar en het soort verzekering je hebt. Ook zijn veel werkgevers bereid de kosten te vergoeden. En ben je zelfstandige of worden je kosten niet vergoed dan mag je ze bij de fiscus aftrekken als ziektekosten. De kosten bedragen circa €600,- afhankelijk hoe snel jij het oppikt en hoeveel voor en na zorg behandelingen we nodig zijn.

© 2021 Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Thema door Anders Norén