Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Medisch holistisch centrum voor hypnotherapie en traumaverwerking

Hypnotherapie helpt burn-out oplossen

Hypnotherapie helpt burn-out oplossen

Een burn out oplossen, hoe doe je dat? Tegenwoordig hoor je veel mensen die een burn out hebben. De oorzaak van een burnout is gerelateerd met het feit dat mensen veel te veel informatie binnenkrijgen op hun werk en/of privé. Ze kunnen dit op een gegeven moment niet meer verwerken en raken overspannen. Dit gaat vaak gepaard met angsten. Onze praktijk is gespecialiseerd in burn-out, depressie en overgangsklachten.

afspraak maken hypnose en hypnotherapie meppel hoogeveen en zwolle

Dat zijn al de eerste signalen; de prikkels niet meer kunnen verwerken waardoor van alles opstapelt. Zelf ben ik ervaringsdeskundige en heb me gespecialiseerd in burn-out klachten. Ik weet dus wat je mee maakt en kan je dus heel goed helpen.

Herkenbare aanloopperiode

Die aanloop van ‘het niet meer kunnen behappen’ is iets waaraan je goed kan merken dat je, als je geen hulp zoekt en alsmaar blijft doorgaan, je een burn out zal ontwikkelen.

Niet iedereen krijgt een burn out van teveel signalen, maar mensen die daar gevoelig voor zijn, kunnen het zeker krijgen. Maar een burn out is een woord waar veel onder hangt, het is een grote paraplu met allerlei oorzaken en bijzaken.

Hoe voorkom je dat je een burn out krijgt?

Je kunt een burn out voorkomen door je meer te ontspannen op je werk en privé. Zeker als je al de eerste signalen krijgt van overspannenheid, geeft ontspanning de rust. Laat alles eens zoals het is. Blijf gewoon je werk doen (afleiding) maar voorkom dat je steeds harder gaat werken. Hypnose kan overigens ook goed werken als gewone ontspanningsmethode.

Die drukte is vooral in deze tijd een grote valkuil. Steeds meer werk op je schouders (laten) leggen is niet handig. Ook je druk maken over wat je collega’s over je denken, samen met het perfectionistisch willen zijn, zijn perfecte brandstoffen voor een burn out!

Burn out oplossen met hypnose

Ik heb zelf een burn out gehad dus ik heb er persoonlijk ervaring mee. Ook weet ik dat niet iedere burn out hetzelfde is, net zoals dat niet ieder mens hetzelfde is.

Veelal doe je er vele jaren over een burn-out op te bouwen, je last wordt steeds zwaarder en zwaarder. Je bent dus tijd nodig om het af te bouwen. Middels hypnose / hypnotherapie gaat dit sneller. En kun je sneller terugkeren in het arbeidsproces.

Wist je dat een zieke werknemer al gauw €250,- per dag kost ? Uw werkgever heeft er dus belang bij dat u zo spoedig mogelijk terug keert op de werkvloer. In veel gevallen vergoeden werkgevers ook dit traject. Vraag er naar bij uw werkgever of bedrijfsarts. Deze kosten zijn volledig aftrekbaar voor werkgevers.

Bij intensieve trajecten is het mogelijk dat u 2 tot 3 keer per week langs komt. In sommige gevallen is een skype sessie ook mogelijk. Dit heeft echter niet onze voorkeur.

Wat voor vorm burn out heb je?

Die methode hypnose, pas ik nu ook op cliënten toe. Allereerst kijk ik naar de vorm van de burn out, hoe zijn ze daar aan gekomen, wat zijn de grote pijlers,  wat speelt er het meest bij hun burn out?. Op die manier pakken we de burn out aan om er vanaf te komen.

Hypnose werkt op een snelle manier, dus een burnout oplossen met hypnose heeft een grote kans. De kans dat je sneller van je burn out afkomt, is erg groot!

© 2021 Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Thema door Anders Norén