Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Medisch holistisch centrum voor hypnotherapie en traumaverwerking

Guasha tinnitus behandeling

Tinnitus behandeling door middel van Guasha

IMG_4082

Op deze manier worden er goede resultaten behaald.

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is het horen van geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen. Deze geluiden kunnen variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag, van continu tot af en toe. Ze kunnen hoorbaar zijn in één oor of in beide oren. Deze geluiden zijn door mensen zonder Tinnitus niet hoorbaar.

Tinnitus klachten verminderen of verhelpen

Afhankelijk van de oorzaak van de tinnitus kan Guasha een mogelijkheid zijn om de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen. Volgens de Chinese geneeswijze treedt oorsuizen op als de energie die in het gebied moet circuleren dit niet meer doet. Dit kan meerdere oorzaken hebben.:

In het gebied van de oren kunnen andere energieën zitten die daar eigenlijk niet horen. Een voorbeeld hiervan is slijmerige vloeistoffen binnen in het lichaam die het gebied bij de oren blokkeren. Ook kan er letterlijk slijm aanwezig zijn dat zorgt dat de buis van Eustachius verstopt raakt.

Er kunnen blokkades zijn die de energiestroom naar het oor, of van het oor naar de romp, belemmeren. Scheefstaande nekwervels is een van de mogelijkheden. Ook blokkerende littekens kunnen een factor zijn. Een overdosis aan geluid kan schade toebrengen aan het oor waardoor de circulatie flink verstoord raakt.

De energie die het oor moet voeden is niet toereikend. Volgens de Chinezen moet de nier energie het oor voeden. Als deze energie niet voldoende is kan tinnitus of doofheid ontstaan.

Ook kan een teveel aan energie leiden tot een blokkade. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de lever energie van slag raakt. Op deze manier gaat er teveel energie naar het hoofd. Het overschot hoopt zich op waardoor de voedende energie hun gebied niet meer kan bereiken.

De overactieve zenuwcellen moeten gekalmeerd worden. Door middel van Guasha wordt er geprobeerd om de energiestroom rond het oor te herstellen. Ook zijn er vele punten op het lichaam die een positief effect hebben op het oor. Vandaar dat het behandelgebied groter is dan alleen het oor. De behandeling heeft ook effect op het slapen. Vaak gaat tinnitus gepaard met problemen met het slapen. Goed slapen heeft ook effect op het herstelproces. Dit is dus een vicieuze cirkel die doorbroken wordt.

Een Guasha behandeling is erop gericht om het lichaam te ontgiften. Blokkades worden opgeheven er ontstaat weer een juiste energiestroom. De hersenen kunnen het geluid weer naar de achtergrond brengen waardoor u weer in staat bent om het geluid niet meer als hinderlijk te ervaren. De eerste resultaten worden in de meeste gevallen al bereikt binnen 5 weken!

Het lichaam wordt met een speciale jadesteen en kruidenolie behandeld. De afvalstoffen die in de loop der jaren zijn opgebouwd komen tijdens de behandeling duidelijk zichtbaar naar boven in de vorm van rode, soms zelfs paarse vlekken. Deze verdwijnen na 3-5 dagen. De afvalstoffen worden door het lichaam uitgescheiden door de urine, ontlasting en ademhaling.

Indien de Tinnitus het niveau heeft bereikt waarop het niet meer als aanwezig wordt ervaren kan er overgegaan worden tot het preventief behandelen. Per client wordt er bekeken hoeveel keer per jaar dit zal zijn. Gemiddeld is dit 4 x. Afhankelijk van de omstandigheden van de client.

Vergoeding is door de meeste verzekeringsmaatschappijen mogelijk binnen de aanvullende verzekering onder alternatieve geneeskunde

© 2021 Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Thema door Anders Norén