Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Medisch holistisch centrum voor hypnotherapie en traumaverwerking

Examen angst oplossen middels hypnose

Examen angst oplossen middels hypnose

Examenvrees of examenangst zorgt voor onrust in jouw lichaam waardoor je kunt ‘blokkeren’ en niet succesvol het examen gaat doen. Omdat een examen vaak slechts eenmalig is en belangrijk voor jouw toekomst is het belangrijk om te weten hoe je examenvrees of examenangst kunt aanpakken. Het onder controle houden van deze angst is dus van wezenlijk belang.

afspraak maken hypnose en hypnotherapie meppel hoogeveen en zwolle

Examenvrees ontstaan

Het ontstaan van examenvrees komt waarschijnlijk door jouw gedachten. De gedachten die jouw in een negatieve stemming brengen en voor twijfel zorgen. Hierdoor ben je onzeker over jezelf en ga je nog meer negatieve gedachten krijgen. Indien je de examenvrees dus niet aanpakt blijf je in een vicieuze cirkel zitten die alsmaar groter wordt. Het is daarom belangrijk om tijdig, of anders zo snel mogelijk, de vrees voor examen aan te pakken op een deskundige manier.

Examenvrees oorzaak

Nu je weet wat de oorzaak van jouw examenangst is kun je ook deze angsten aanpakken. Zonder de oorzaak kun je geen oplossing vinden. Je moet eerst de oorzaak zien te ontdekken waardoor jij zo onzeker wordt van het examen. Met gedachten wordt niet perse de oorzaak bedoeld maar is bedoeld als gedachten waarom je het examen iet zou kunnen halen, dus dat je onzeker bent over het succesvol afronden van het examen.

Examenangst oplossen

Examenangst oplossen kan heel goed met hypnose. Wij zijn van mening dat je gedachten de basis vormen voor wel of geen succes. Datgene wat je denkt is heel bepalend voor jouw succes. En aangezien jij veel aandacht geeft aan negatieve gedachten, in dit geval over examenangst, zal deze angst alleen maar groter en groter gaan groeien. Dit alles vind plaats in jouw onbewuste deel van het brein waardoor jouw gedrag ook wordt bepaald. Pak het examenangst aan met hypnose omdat hypnose sterk snel en effectief nieuwe gedachten kunnen ‘programmeren’ zodat jouw gedrag ook veranderd. Alleen op deze manier kun jij het gewenste resultaat behalen.

© 2021 Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Thema door Anders Norén