Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Medisch holistisch centrum voor hypnotherapie en traumaverwerking

Body drum release

BodyDrumRelease is een methode waarbij de therapeut afwisselend trommelt op de linker- en rechterkant van het lichaam van de cliënt. Daardoor worden de beide hersenhelften bilateraal gestimuleerd waardoor verschillende delen van het brein met elkaar verbonden worden. Deze krachtige methode , lichaamsgewicht bevordert het proces van therapie en coaching omdat het zenuwstelsel bij het proces betrokken wordt.

De methode is een mengvorm en geinspireerd door onder andere de psychotherapie, gedragstherapie, massagetechnieken, EMDR en NLP. Body Drum Release is voor veel mensen effectief omdat het afwisselend werkt op emotioneel, mentaal en fysiek niveau.

BDR bootst de REM-fase van je slaap na: omdat beide hersenhelften bilateraal worden gestimuleerd, ben je, net als tijdens dromen, bezig met het verwerken én integreren van psychische issues. Het trommelen zorgt ervoor dat er veel zenuwprikkels over en weer gaan tussen beide hersenhelften. Iedereen heeft een goede REM slaap nodig om dagelijkse stress en spanningen te verwerken. Anders ligt gespannenheid op de loer.

TOEPASSING

  • ontspanning en stressrelease
  • creativiteit en vitaliteit
  • verbinding met het gevoel
  • zelfvertrouwen en assertiviteit
  • oplossing van emotionele en mentale remmingen
  • oplossing van angsten en post-traumatische stresssymptomen
  • herstel na burn-out

Ik ben persoonlijk opgeleid door de bedenker Peter Krijger waardoor kwaliteit is gewaarborgd.

Het programma heb ik zelf door ontwikkeld door gebruik te maken van de kennis vanuit de acupunctuur en gebruik te maken van de nier, lever, mild en galblaas medianen werkt deze techniek nog sterker.

© 2021 Gezondheidscentrum Happy Body en Mind

Thema door Anders Norén